Политолози обсъдиха в Нова тв  заявката на Бойко Борисов, че

...
Политолози обсъдиха в Нова тв  заявката на Бойко Борисов, че
Коментари Харесай

Политоложка: Дискурсът в 49-ия парламент вече ще е анти-ПП, а не анти-ГЕРБ

Политолози разискаха в Нова тв  поръчката на Бойко Борисов, че ще договаря за политики единствено с партии, които желаят да вземат участие в постоянно държавно управление. Той насочи на брифинг покана към  втората по величина партия ПП-ДБ. " Ако не стане с ПП-ДБ, ще стане с другите партии ", сподели още Борисов.

Демократична България ще отиде на диалози с ГЕРБ първа, тъй като има не изключително прелестен опит с Политическа партия още от предизборната акция, съобщи политоложката Татяна Буруджиева. Тежки са връзките в обединението, сподели още тя. Политоложката означи, че за първи път от 2021 година Борисов слага изискването, че в случай че няма устойчиво болшинство, няма да има диалози за актуализацията на бюджета. 

По думите й  от поръчката на Борисов, че той  ще поеме отговорността излиза наяве, че дискурсът в 49-ия парламент към този момент ще бъде анти-ПП, а не анти-ГЕРБ. " Политическа партия сега изпаднаха в изолираност и не могат да подсигуряват нищо и никакви политики ", съобщи политоложката. България желае ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да ръководят дружно, това, че не могат да се схванат, е техен проблем.

Според Даниел Смилов " Промяната " и Демократична България имат интерес да останат дружно и ще имат единна позиция, която бе оповестена от Политическа партия. Офертата на Борисов не идва от в този момент и това е тактика на реабилитация на Борисов - вкарва ПП-ДБ в обстановка да договарят всичко с него. Според Смилов Борисов има тежък проблем с корупционните си практики, който не може да се реши на избори и той би трябвало да подсигурява, че ще следва евроатлантическа линия, поради декларираното от него " Евроатлантик съм, само че имам и други варианти ".

Според политологът Даниел Смилов и Политическа партия, и „ Демократична България ” имат мощен интерес да останат сътрудници, като не чака да има разминаване в позицията им.

„ Ако не се осъществя държавно управление сред ГЕРБ и Политическа партия има опция за друго държавно управление. Въпросът в този момент е дали Борисов ще реши да отиде на избори ”, разяснява още Смилов.

Шансовете за кабинет в 49-ото Народно събрание са малко по-високи спрямо предходния, уверена е социоложката Ели Дариева, оглавяваща организацията " Насоки ".  Борисов се стреми към необятна коалиция с ПП-ДБ, тъй като тя наподобява по-легитимна, както пред европейските сътрудници, по този начин и пред българското общество ”, съобщи още тя. По думите ѝ обаче не би трябвало да се пропуща поръчката на „ Продължаваме промяната ”, че няма да вземат участие в държавно управление с мандат или с присъединяване на ГЕРБ.

Според политолога Росен Стоянов разновидността Борисов да мине на назад във времето към момента е годен. Според него по-възможен вид е сформиране на държавно управление в 50-ото Народно заседание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР